Allergének

Az allergének listáját a Parola Kft. cukrászdai rendszerének vonatkozó modulja készíti számunkra. Minden felhasznált alapanyag allergén adatait rögzítjük, majd a rendszerbe töltött receptúrákat felhasználva a tápanyagérték számítással egyidőben kapjuk meg, hogy az adott termék milyen allergéneket tartalmaz. Ezek az adatok kerülnek publikálásra, itt az oldalon.
Kérjük vegyék figyelembe, hogy cukrászüzemünkben többféle allergént tartalmazó alapanyagokkal dolgozunk, így termékeink nyomokban tartalmazhatnak olyan allergéneket, melyek az allergén listában nem kerülnek feltüntetésre.
Szójababot ugyan nem használunk, de mivel egyes nem kiváltható alapanyagaink emulgálószerként szója-lecitint tartalmaznak, így a szójabab is megjelenik allergénként egyes termékeinkben. Ez főleg a cukormentes fehér- vagy tejcsokoládéval készülő sütiknél fordul elő.
Földimogyorót sem használunk, de a kókuszreszelékek nagy része olyan üzemben készül, ahol földimogyoróval is dolgoznak, így nyomokban a kókuszreszelékek tartalmazhatnak földimogyorót. Ezért jelezzük a földimogyoró nyomokbanos előfordulásának lehetőségét.
Üzemünkben olyan alapanyagokkal dolgozunk, melyek allergéneket tartalmaznak/tartalmazhatnak.
Ezért termékeink az allergén listában feltüntetetteken kívül, nyomokban a következő allergéneket tartalmazhatják:
glutén, tojás, földimogyoró, szójabab, tej, diófélék és mandula, szezámmag

Allergén táblázat

Érvényes: 2023.03.07-től
Az allergén lista tájékoztató jellegű, elírás vagy sajtóhiba lehetséges! Az eredeti allergén listát kérje eladóinktól a cukrászdában!