GYIK - Gyakran ismételt kérdések
Mini bejglik kisütése
Rövidesen elkészítjük a leírást és feltöltjük!
Baconos/magvas tekert kisütése
A tekerteket fagyottan tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, hagyjuk őket kiolvadni és kb. a duplájukra kelni. A helyiség hőmérsékletétől függően ez kb. 40-50 percet vesz igénybe.
A sütőt melegítsük elő 220°C-ra, az aljába hőálló tálkába rakjunk egy kis vizet (1-2 dl, a tálka méretétől függően). Az előmelegített sütőben (lehetőleg légkeveréses üzemmódban, ha nincs ilyen, akkor alul-felül sütésre állítva) 8 perc alatt süssük készre a tekerteket.
A sütőt melegítsük elő 220°C-ra, az aljába hőálló tálkába rakjunk egy kis vizet (1-2 dl, a tálka méretétől függően). Az előmelegített sütőben (lehetőleg légkeveréses üzemmódban, ha nincs ilyen, akkor alul-felül sütésre állítva) 8 perc alatt süssük készre a tekerteket.
Kakaós csiga kisütése
A csigákat fagyottan tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, hagyjuk őket kiolvadni és kb. a duplájukra kelni. A helyiség hőmérsékletétől függően ez kb. 40-50 percet vesz igénybe.
A sütőt melegítsük elő 220°C-ra, az aljába hőálló tálkába rakjunk egy kis vizet (1-2 dl, a tálka méretétől függően). Az előmelegített sütőben (lehetőleg légkeveréses üzemmódban, ha nincs ilyen, akkor alul-felül sütésre állítva) 8 perc alatt süssük készre a csigákat.
A sütőt melegítsük elő 220°C-ra, az aljába hőálló tálkába rakjunk egy kis vizet (1-2 dl, a tálka méretétől függően). Az előmelegített sütőben (lehetőleg légkeveréses üzemmódban, ha nincs ilyen, akkor alul-felül sütésre állítva) 8 perc alatt süssük készre a csigákat.
Császár zsemle kisütése
A zsemléket fagyottan tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, hagyjuk őket kiolvadni és kb. a duplájukra kelni. A helyiség hőmérsékletétől függően ez kb. 40-50 percet vesz igénybe.
A sütőt melegítsük elő 200°C-ra, az aljába hőálló tálkába rakjunk egy kis vizet (1-2 dl, a tálka méretétől függően). Az előmelegített sütőben (lehetőleg légkeveréses üzemmódban, ha nincs ilyen, akkor alul-felül sütésre állítva) 13-16 perc alatt süssük meg a zsemléket, attól függően mennyire szeretjük barnára sütve.
A sütőt melegítsük elő 200°C-ra, az aljába hőálló tálkába rakjunk egy kis vizet (1-2 dl, a tálka méretétől függően). Az előmelegített sütőben (lehetőleg légkeveréses üzemmódban, ha nincs ilyen, akkor alul-felül sütésre állítva) 13-16 perc alatt süssük meg a zsemléket, attól függően mennyire szeretjük barnára sütve.
Sajtos-túrós pogácsák kisütése
A pogácsákat fagyottan tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, hagyjuk őket kiolvadni és megkelni. A helyiség hőmérsékletétől függően ez kb. 40 percet vesz igénybe.
A sütőt melegítsük elő 190°C-ra, az aljába tálkába rakjunk egy kis vizet (1-2 dl, a tálka méretétől függően). Az előmelegített sütőben (lehetőleg légkeveréses üzemmódban, ha nincs ilyen, akkor alul-felül sütésre állítva) 13-16 perc alatt süssük meg a pogácsákat, attól függően mennyire szeretjük barnára sütve.
Hasék kisütése
A hasékat fagyottan tegyük tepsibe és 230 °C-ra előmelegített sütőben (lehetőleg légkeveréses üzemmódban, ha nincs ilyen, akkor alul-felül sütésre állítva) 13-16 percig süssük.
A kolbászos hasék zsírt eresztenek, ezért ezeket süssük külön!
A hasékat csak akkor vegyük ki a mélyhűtőből, ha a sütő már felmelegedett a kellő hőfokra!
A kolbászos hasék zsírt eresztenek, ezért ezeket süssük külön!
A hasékat csak akkor vegyük ki a mélyhűtőből, ha a sütő már felmelegedett a kellő hőfokra!
Pizza sütés TK elősütött pizzalappal
A sütőt melegítsük elő 250-270°C-ra alsó-felső sütésre állítva (minél melegebb annál jobb).
Közben pizzalapot tegyük az előzőleg kivett sütőrácsra és rakjuk fel rá a feltéteket. Nem kell alá sütőpapír! Ha a sütő felmelegedett, süssük 3-5 percig a pizzánkat, attól függően mennyire szeretjük "égetten".
Első alkalommal folyamatosan figyeljük a sütést, hogy kitapasztaljuk az optimális időt, minden sütő máshogy süt!
Közben pizzalapot tegyük az előzőleg kivett sütőrácsra és rakjuk fel rá a feltéteket. Nem kell alá sütőpapír! Ha a sütő felmelegedett, süssük 3-5 percig a pizzánkat, attól függően mennyire szeretjük "égetten".
Első alkalommal folyamatosan figyeljük a sütést, hogy kitapasztaljuk az optimális időt, minden sütő máshogy süt!